Thee

Wij verkopen losse thee van goede kwaliteit. In het assortiment hebben we vooral biologische zwarte thee uit Nepal, Darjeeling en SriLanka.

Passie voor lekkere thee: Hierboven zie je het huis van mijn ouders en de theeonderneming die zij samen hadden. Een plantage genaamd Purbasari gelegen op Java, Indonesië.


Sri Lanka| Ceylon OPI Greenfield Bio, zwarte thee

Fijne, goed verwerkte, koperkleurige thee.

De theetuin ligt op een hoogte van 1.500 tot 2.000 meter in het district Haputale. Met de productie van thee uit gecontroleerde biologische teelt is dit een zeldzaamheid in Sri Lanka.

Zetadvies: Laat deze thee tussen de 3 en 4 minuten trekken in water van 100 graden. 15 tot 18 gram per liter.

80 gram € 4,50


Nepal| Shangri-La Bio SFTGFOP1 zwarte thee

In de Ilam vallei wordt sinds 1879 een fijne thee verbouwd. Op een hoogte van 1500 meter aan de voet van de Himalaya ligt de kleine maar moderne theefabriek Shangri-La. Zij produceren uitstekende biologische thee. De fabriek is in vergelijking tot andere ondernemingen heel nieuw, zij werd opgericht in 1999. De fabriek ontvangt de theebladeren van meer dan 600 kleine theeboeren uit de regio en draagt zo bij in het levensonderhoud van de families. Deze verfijnde thee is van de eerste oogst in het voorjaar. Dit noemen ze ook wel lentepluk of First Flush. Van het zachte zoete aroma worden theeliefhebbers enthousiast.

Zetadvies Laat deze thee tussen de 2 en 3 minuten trekken in water van 100 graden. 8 tot 12 gram per liter.

80 gram € 8,50


Darjeeling| Oaks First Flush Bio SFTGFOPI, zwarte thee

De Plantage Oaks bevindt zich op een hoogte van 1.600 meter boven de zeespiegel en produceert zeer goede Darjeeling thee uit 100% Chinese theestruiken Camelia Sinensis en was gesticht in de jaren 90. Deze karakteristieke goudgele thee betovert door zijn verfijnde en zachte honingzoete smaak. Deze thee is van de eerste oogst in het voorjaar. Dit noemen ze ook wel lentepluk of First Flush.

Zetadvies Laat deze thee tussen de 3 en 5 minuten trekken in water van 100 graden. 15 tot 18 gram per liter.

80 gram € 8,25


Darjeeling| Pussimbing Second Flush Bio FTGFOPI zwarte thee

Lichte nootachtige smaak met gouden kop. Pissimbing betekent in het Tibetaans “vol met natuurlijke beken”, dat beschrijft de plantage heel mooi. De lokale bevolking noemt de theetuin ook” Mingoo”, wat betekent “het dal dat in de nevel verborgen is”. De meer dan 125 jaar bestaande theetuin werd in 1994 biologisch. En produceert sindsdien alleen maar biologische thee van zeer hoog niveau. De theetuin Pussimbing ligt op een hoogte van 1.370- 1.828 meter, een ideale plek voor excellente Darjeeling thee. Thee van de tweede pluk.

Zetadvies Laat deze thee tussen de 3 en 5 minuten trekken in water van 100 graden. 15 tot 18 gram per liter.

80 gram € 7,25


Indonesia| Java “Purbasari” thee, Malabar, zwarte thee Orange Pekoe momenteel helaas niet leverbaar

Het is gelukt! Thee van de plantage van mijn ouders. De fabriek van de plantage Purbasari is niet meer in gebruik. Maar de thee wordt nu verwerkt in de theefabriek van de buren, plantage Malabar in de Preanger, omgeving Bandung. Ik ben erg blij dat ik deze thee in het assortiment heb!

Een mooie en evenwichtige thee. Vol en stevig van smaak, niet bitter. Geschikt om de hele dag te drinken.

Zetadvies
1 theelepel per kopje (15-18 gram/liter 3 tot 5 minuten laten trekken in water van 100 graden.)


Het boek “De Heren van de Thee” van Hella Haasse speelt zich af op en rond de plantage Malabar. Het schetst een mooi beeld van Malabar en haar omgeving.

Meer weten over onze thee? Mail dan naar info@purbasari.nl